Pomanjšaj pisavo Povecaj pisavo Natisni Pošlji prijatelju

Trajnostni razvoj

V Aerodromu Ljubljana, d.o.o., smo se odločili za dosledno uvajanje načel trajnostnega razvoja, ki poleg ekonomskih, tehničnih in estetskih vidikov upošteva okoljsko problematiko in interese lokalnih skupnosti. Sodelujemo pri razvoju socialnega in kulturnega okolja, zato podpiramo družbene dejavnosti, kulturo in šport. Prizadevamo si za varovanje pred hrupom, skrbno ravnamo z energenti in skrbimo za čistejše okolje.

Stavbe v Aeropolisu bodo zato zasnovane na načelu pasivne energetske gradnje. Porabo energije že sedaj nadziramo s centralno vodenim računalniškim sistemom, ki zagotavlja kar najboljšo izkoriščenost ogrevanja in klimatizacije prostorov. Velik del parkirišč je v kletnih etažah, s čimer se ustrezno poveča delež zelenih površin, poleg tega pa v sodelovanju s strokovnjaki energetiki preučujemo možnosti proizvodnje in skladiščenja obnovljive energije za potrebe Aeropolisa.

Na lokaciji celotnega letališča je približno 1500 zaposlenih, z načrtovano širitvijo pa se bo njihovo število postopno povečevalo. Ocenjujemo, da bo Aeroplolis omogočil dodatnih 1500 zaposlitev.