Pomanjšaj pisavo Povecaj pisavo Natisni Pošlji prijatelju

Razvojne faze

Razvoj Aeropolisa s štirimi nosilnimi projekti bo korenito spremenil podobo današnjega letališča. Faze gradnje posameznih projektov se bodo sproti prilagajale tržnim gibanjem, med seboj se lahko tudi prekrivajo. Skladno z nosilnimi projekti se bo razvijala tudi prometna infrastruktura. Prenova obstoječega potniškega terminala je v teku, gradi se tudi nova cesta, ki vodi do letališča.

1. razvojna faza

Na letališču najbolj primanjkuje poslovno-kongresnih in prenočitvenih zmogljivosti, zato je gradnja hotelsko-kongresnega centra prednostna naloga. V tej fazi načrtujemo širitev logističnega parka.

2. razvojna faza

Zgrajen bo nov tovorni terminal. Z večjo pretočnostjo letališča bo narasla potreba po logističnih in infrastrukturnih zmogljivostih. Zato načrtujemo nadaljnjo širitev logističnega centra, novo avtobusno postajo s parkirno hišo in začetek gradnje poslovnega parka.

3. razvojna faza

Razvoj Aeropolisa bo v tem obdobju potekal skladno z rastjo števila prepeljanih potnikov in tovora. Če bo ta naraščal v skladu s predvidevanjem, bodo potrebe po večjih zmogljivostih na vseh ravneh narekovale tudi širitev že začetih projektov. Tako je mogoča dograditev poslovnega centra, poslovni park bo dobil dokončno podobo, precej se lahko razširi tudi logistični center. Prostor je tudi za razvoj dejavnosti vzdrževanja in servisiranja letal.

4. razvojna faza

Železniška povezava bo zaokrožila novo podobo Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana. Javni promet bo organiziran v okviru novega komunikacijskega vozlišča, večja prometna pretočnost in dostopnost letališča pa bosta najbolj odsevala v nadaljnji širitvi logističnega centra.